.

.

söndag 1 december 2013

Havsöring på Öland

Dagen till ära var tillägnad fiske på Öland efter havsöring! Vi åkte hemifrån tidigt och var framme på första fiskeplatsen vid 08:20. På vägen dit passade vi på att ta lite bilder på omgivningen och naturen. 
Väl på plats så började vi att fiska av sträckan som var ca 300 meter lång, men ingen fisk. Vi såg däremot en död säl (!?) och en levande, som bevakade oss en stund innan vi stack vidare till nästa plats.
Vi åkte till den norra delen, vid fyren, för att testa om det stod nåt silver där. Efter åtskilliga kast med både bombarda (+fluga) och drag så bytte vi återigen plats till ett område på nordvästra sidan. 
Väl på plats så gick vi ut på piren som vi blivit rekommenderade till, och började att fiska av området. Redan efter några få kast så hugger det, Rasmus drillar fisken och efter ett tag får jag ta över linan för att landa fisken. Det blev lite problematiskt eftersom vi båda stod på en pir gjord på stora gigantiska stenar som jag fick springa över för att kunna landa fisken, men allt gick bra till slut. En fin silvrig skapelse på 50 cm och 1 kg. Fångades på gruffdraget i färgen bapelsin, riktigt gediget.
Vi fortsatte att fiska av platsen en stund till för att därefter åka ner till Löttorp där vi fångade den första havsöringen några veckor sen. Men där kammade vi noll. 
Efter nästan 9 timmars fiske så var det nu dags att påbörja resan hem.. Efter att nästan kört på 2 rådjur och en stor älg så kom vi hem helskinnade. 

Det blir mer havsöringsfiske inom kort!

Fler bilder från dagen:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar