.

.

tisdag 25 mars 2014

Silver i Blekinge

24/3-2014

Efter mycket om och men beslutade jag och Rasmus oss för att besöka Gö för att se ifall havsöringen var hemma. Innan resan dit så gjorde vi ett snabbt stopp på Sameo (flugor.se) och tjötade lite med Micke och Ken om dagens förutsättningar och allmänt om flugfiske. Efter ca 40 minuter var vi iväg med ett glatt leende på läpparna. 
Solen sken, knappt nån vind och vågorna var minimala. Jag var rätt skeptiskt till att vi skulle få nån fisk med tanke på att havsöringen gärna vill ha lite rörelse i vattnet för att våga sig fram och hugga.
Rasmus började med att fiska av ett stenigt område och jag gick lite mer norrut för att fiska av några fina tångområden. Hela området luktade verkligen havsöring...
Efter nån timmas nötande med flugspöet beslutade jag mig för att testa lite spinn. Efter 3-4 kastet så hör jag Rasmus skrika för full hals, det nappar!
Jag springer genast till honom och får se en riktigt fin liten öring på ca 40 cm och kanske 700 gram. Vild och blank, vacker. 
Han hade sett fisken vaka några gånger och kastat gång på gång för att få den att hugga men den hade hela tiden missat flugan. På 3:e kastet högg den stenhårt och lät sig till slut fångas. Efter en snabb release och några bilder så återsattes den.
Nu var jag riktigt på hugget och sprang mer eller mindre till bilen för att hämta flugspöet igen, nu var det min tur att få fisk tänkte jag!
Efter någon mer timmes nötande så ansåg jag mig själv besegrad... Nåväl, så här är det med havsöringsfiske. Ibland går man hem tomhänt och ibland kan man ha ett riktigt idiotfiske. 
Nästa helg bär det förmodligen av mot Skåne för att se ifall fisket kommit igång ordentligt där. Redan på fredag blir det nog lite fiske kring pukavik.


1 kommentar: