.

.

tisdag 29 oktober 2013

Jerk vs Fluga (27/10)

Löven faller ner från träden och dagarna blir allt kortare. Nätterna blir kallare och snart är minusgrader ett faktum. Regnet piskar på, hösten är här och gäddorna blir allt mer aggressiva och kamperna blir mer och mer intensiva.

Jag och min kära vän Niklas bestämde oss att fiska lite på söndagen, innan stormens ankomst. 
Vi tänkte testa ett nytt ställe som blivit rätt omtalat både för gädd och havsöringfiske, nämligen Torhamns udde (östra sidan). 
Tanken var att jag skulle ägna lite mer tid åt jerkfisket som fått ligga vilande pga regnbågsfisket, medan Niklas skulle köra stenhårt på gäddfluga.
Vi packade ner allting i bilen och begav oss mot Torhamn. Väl på plats så visar det sig att det blåser frånlandsvind, inte till våran fördel, men men. Efter den något långa promenaden till fiskeområdet så riggar vi upp spöna. Niklas med en stor röd/silvrig fluga och jag med en big buster tånglaken. 

Efter bara något kast så hugger det stenhårt på min tånglake, en gädda i minsta laget, men en trevlig fajt. Ser ut som att det kan bli en lovande fiskedag. Jag kastar några fler gånger och pang så sitter det en till madame på kroken, även denna i minsta laget. Det verkar vara lite ont om stora gäddor i just det här området. Båda damerna krokas av i vattnet för enkelhetens skull.

En av de små gäddorna

Området

Efter en stund av hugguppehåll så beslutar vi för att flytta på oss några 50 meter söderut för att testa ett annat parti. Jag hinner knappt kasta mitt första kast innan Niklas ropar: "Fisk!"
Jag vänder mig om och ser ett härligt spöböj, där har vi riktigt flugfiske! Gäddan kämpar på bra och hoppar x antal gånger för att sedan låta sig vevas in.Efter en trevlig kamp så krokar vi av gäddan som simmar iväg ivrigt, pigg rackare. De är inte så stora till storleken men det är redigt drag i dem.
Efter en stunds kastande så vänder jag mig om som hastigast och ser hur Niklas åter drillar en gädda! Koncentrerar mig på att försöka ta några bra bilder för en gång skull...
Denna är något större och kämpar på ordentligt, men fortfarande liten.


Vi kastar på ett tag till men solen börjar gå ner och det blir dags för oss att bege oss hemåt. Poängställningen slutade med 4-3, gäddflugan vann.

Redan dagen efter så gjorde jag ett snabbt besök hos Sameo (flugor.se) här i Lyckeby och köpte in några, enligt de, ruskigt bra gäddflugor. Vi får se på torsdag ifall de levererar nåt!Skitfiske!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar