.

.

måndag 7 oktober 2013

Dagen som förvånade (5/10)

Har de senaste veckorna varit lite inaktiv med fiskerapporteringen pga utlandsresa till Kreta med min sambos familj. Vi firade svärfars 50 års dag, mycket trevligt.

Åter tillbaka i Sverige kände jag ett otroligt fiskesug, inte efter gäddor eller abborrar. Utan efter torsk och regnbåge!
Hade kommit överens att fiska med Anton hela lördagen efter torsk men så blev inte fallet...

Vi packade ner allting i båten och begav oss ut till sjöss. Dagen innan hade det tydligen blåst kraftiga vindar från trakterna kring Polen, vilket resulterat i rätt stora vågor.

När vi kommit ut en bit, precis utomskärs, så inser vi att det är galenskap att fortsätta i det här vädret.
Men trots tveksamheter så fortsätter färden ut tills vi kör över en gigantisk våg som får båten att lätta från sjön samt rolla kraftigt åt babord.. Den här vågen var ca 3 meter hög. Galenskap, vi vänder båten omedelbart och beger oss tillbaka mot hamnen. Det hade kunnat sluta riktigt illa...

Väl på plats så tar vi upp båten, lämnar av den hemma hos Anton och beger oss ut till Skärsjön istället där vi planerar att fånga några fina regnbågar, det är tanken i alla fall..

Vi träffar på några tyskar som står och bottenmetar med powerbait. På 40 minuter har de fått 2 stycken granna regnbågar, rätt bra ändå.

Jag knyter på en liten diskret kopparfärgad panther spinnare som jag tidigare fått en del regnbåge på, men efter någon timma så verkar det vara riktigt dött. 
Byter till ett något färgsprakade drag, en orangefärgad vibrax spinnare med orange sked. Fiskar av ett större område med denna men det verkar inte heller duga..

Jag och Anton inleder en mycket intressant fiskediskussion om att vi kanske skulle åka iväg och köpa lite utrustning för bottenmete och följa i tyskarnas spår med powerbait metet.
Men plötsligt, mitt i diskussionen, så smäller det, ett kraftigt redigt hugg. "Fisk!" Bromsen börjar knarra och spötoppen går upp och ner, den här rackaren är riktigt pigg!
Efter en trevlig fajt så håvar vi upp den vackra regnbågen.Ca 1,3 kg visar vågen, större finns, men ändå en fisk i fin form.


Vi spenderar resten av dagen vid sjön och äter en god lunch efter några timmars fiskande. Det är verkligen en speciell känsla att trycka ner några goda mackor vid en sjö där det vakar och hoppar pigg regnbåge, en fröjd för ögat.

Vi byter plats några gånger och Anton får några följ och något hugg, men ingen fisk som landas.
Vi går tillbaka till platsen där vi stod från början och efter några kast så hör jag Antons röst "Fisk!" 
Nu sitter det en pigg regnbåge, förmodligen hänger den med hela vägen upp. 
Anton får kämpa ordentligt med den här fisken innan han till slut ger sig och låter sig håvas.
Ett fint exemplar på ca 1 kg. 
Det blir snabbt mörkt och vi avslutar fisket på topp. Det har trots allt varit en riktigt trevlig fiskedag. 

Det blir säkerligen en repris nästa vecka.

Sktifiske!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar