.

.

lördag 24 januari 2015

Havsöringspremiär Blekinge

24/1-2015

Lördag morgon, klockan ringer 06:30, dags att stiga upp och peta i sig lite mat för att sedan sätta sig i en varm bil, hämta upp Rasmus och sedan åka mot Karlshamn för årets första havsöringstur!

Väl på plats möter vi upp Linus, Pontus, Alexander, Björn samt några fler. Alla är riktigt taggade och vill inte hellre än att börja fiska så vi sprider ut oss längs strandpromenaden i väggaområdet. 
Vinden piskar på och vågorna tilltar hela i tiden så vi beslutar oss för att byta till ett lite lugnare ställe.


 Efter att ha förflyttat oss några km söderut så trillar de två första fiskarna in. 
Det är Alexander och Björn som spräckt nollan och fått var sin första havsöring, någonsin! 
2 fina havsöringar som förmodligen precis kommit tillbaka ut i havet efter att ha lekt i någon av de intilliggande åarna här i trakten. 2,5 kg x 2!


Vi byter ställe ännu en gång och rätt så omgående får Rasmus ett hugg men fisken släpper tyvärr.
Efter ett tag får vi reda på att även Pontus haft kontakt med fisk och dessutom lyckats landa den! En lite mindre havsöring, men fortfarande riktigt fin.Efter att ha stuckit iväg och ätit lite så passar vi på att besöka fiskeshopen här i Karlshamn. Rasmus passar på och köper ett nytt havsöringsspö och jag hittar ett sällsynt drag som inte tillverkas längre, fyndigt.
Vi fiskar av ett till område men tyvärr lyckas vi inte hitta fisken så vi bestämmer oss för att åka hem och dricka varm choklad istället.

Dragen för dagen som har levererat är:
Kinetic Brøndum

Vicke 20g


Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar