.

.

lördag 14 februari 2015

Det finns hopp

04/02-2015

Igår vid 22 tiden satt jag och funderade lite på vad jag skulle hitta på idag. Det skulle garanterat bli fiske, frågan vara bara gädda, eller havsöring..
Efter att ha sett att Mikael Lundin skulle ut idag tänkte jag att det vore trevligt att knyta lite nya bekantskaper så vi bestämde oss för att mötas upp vid Gö kl 10:00.

Väckarklockan ringde vid 08:30 och enligt morgonrutin så gick jag upp 45 min senare, att jag aldrig kan lära mig att gå upp i tid...
Jag var på plats strax efter 10:00 och mötte upp Mikael för att sedan fortsätta ner till det första stället. 

Jag hade tidigare i veckan pratat ganska frekvent med Fredrik Andskär som gör det eminenta draget "Fjulle". Han hade två nya modeller som han ännu inte hade provfiskat och som jag nu fick äran att göra. 

Vågorna rullade in lugnt och fint, det blåste inte alls speciellt mycket. Havsöringsfiske brukar för mig oftast handla om kraftig vind och elaka medelhöga vågor som gång efter gång försöker rubba min redan nu dåliga balans.
Idag var inte en sådan dag. Jag var egentligen ganska så skeptisk till att vi skulle få någon fisk överhuvudtaget men så var inte fallet...

Det första stället kändes hett. Mycket rörelse i vattnet och en ganska kraftig ström. Detta kan bli bra tänkte jag!
När jag kommer ner till vattnet får jag snabbt erfara att stenarna är otroligt hala... Jag svamlar runt och hittar till slut ett vettigt stabilt ställe att fiska på.
Plötsligt hör jag Micke skrika till, han tappade precis en fin fisk... 
Vi nöter på en stund till men beslutar oss för att ta en fika och byta ställe. 

Kaffet smakar på något sätt mycket godare på kusten än vad det gör hemma vid köksbordet...
Det andra stället kändes ännu bättre än det första och riktigt optimistisk ställer jag mig på en lagom hal sten och hänger på ett av de nya "Fjulle" dragen.
Efter några kast smäller det på ordentligt, fisk!
Jag blir så exalterad så jag halkar av stenen och hamnar (nästan) på alla 4 i vattnet, rycker fram håven och lyckas nätt och jämnt håva fisken. Lycka!
En fin blänkare på strax över 50 cm! Jag beslutar mig för att behålla fisken, det är trots allt en fin blänkare, en kulinarisk smakupplevelse!

Efter att ha tagit ytterligare en fika beslutar vi oss för att gå mot bilarna och fiska av ett sista ställe innan vi avslutar dagen.
Tyvärr levererar inte stället denna gången men vi får istället syn på en säl... Bara att plocka ihop grejerna och känns sig besegrad av den här fiskslukande besten...

Nästa vecka kör vi igen!

Skitfiske på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar