.

.

måndag 23 mars 2015

Havsöring på Landön

Katten hade kissat vid dörren, igen! Satan också tänkte jag, nu blir jag ju sen... igen.
Jag fixade till utrustningen och sprang ut till bilen för att möta upp Mikael vid Listerby.
Väl därifrån åkte vi till Landön där vi mötte upp 2 till inbitna kustfiskare; Håkan och Jonas.

Det såg riktigt lovande ut när vi kom fram, det rullade in lugnt och fint och vinden höll precis på att öka i styrka. Efter att vi tjatat lite och hällt i oss en del kaffe var det dags för silverjakten.
Vi vadar ut och jag inleder dagen med att snubbla på 2 stenar och svingar ner huvudet + resten av överkroppen ner i vattnet, uppfriskande! Och den nya Orvis jackan håller tätt, perfekt!
Efter bara några minuter smäller det till för Jonas, en fin blank havsöring kring 2 kg. 

En riktigt pigg rackare som susar iväg snabbt efter några bilder. Därefter tar en en till, något mindre, men minst lika fin! En fin mindre blänkare.
Vi fiskar av resten av viken och bestämmer oss sedan för att ladda upp med lite mackor och ännu mer kaffe. Mikael och Håkan kommer lägligt och vi diskuterar strategin för resten av dagen. 

Åter ut i plurret! Det tar inte många minuter innan Håkan tar en fin rackare under måttet och sedan är det min tur. Ett brutalt hugg visar sig vara en trevlig liten rackare på kanske 40 cm. Sedan smäller det på ytterligare en gång, denna är lite större, men den behagar att autoreleasa sig själv vid fötterna.

Vi fiskar inåt viken och det visar sig vara sådär lagom mycket fisk där inne! Nu följer ett kanonfiske i timmarna framöver! Jonas har fisk på hela tiden, Micke tar fisk, jag tar fisk! Håkan har fisk på. Alla har ett kanonfiske!

Nu blåser det upp lite mer och det börjar rulla in ännu finare!
Efter ytterligare en matpaus sticker vi ut åt var sitt håll för att ytterligare fiska av några områden. 
Det blir en riktigt trevlig dag med många fiskar uppe, inklusive autorelease.
Totalt blir det ca 27 havsöringar fördelat på 4 personer, varav den största hamnar på ca 3 kg, en 85% are. Dvs något mellan besa och blänkare.

Dragen för dagen var Gruff i grön/vit, Salty 18g i färgen Black/Green/Silver. Fjulle i färgen Grön/silver, Gladsax wobbler 16g i färgen grön/silver samt ett fenomenalt egengjort drag i svart/silver.


Otroligt nöjd med dagen!


2 kommentarer:

  1. Roligt att höra Jonnten det är bra med hö där nere. Skall försöka med en runda på det hållet under påsklovet. /Ingemar

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera