.

.

söndag 16 februari 2014

Havsöringsfiske Karlshamn 

16/2-2014

Nu är det fokus på havsöringsfisket! Vattnet blir allt varmare och varmare och i och med det så ökar havsöringens aktivitet. 

Idag var tanken att försöka få upp lite silver i Karlshamn! Daniel skulle visa oss några heta fiskeplatser som han hållit hemligt ett tag.
Vi riggade flugspöna och spinnspöna och begav oss ner mot vattnet. Rasmus körde på renodlat flugfiske medan jag och Daniel körde med bombarda. 

Efter någon timma så lossade jag bombardan och satte på ett Gruffdrag i färgen Svart/röd. Vadade återigen ut och började fiska av mitt område. 
Daniel mådde lite dåligt efter nattens bravader så han åkte hem efter några timmar. 
Mitt i spänningen tittade solen fram och värmde på ordentligt, det hela hade förvandlats till en fin tidig vårdag. Mitt i min diskussion med Rasmus så hugger det helt plötsligt! Jag inser att fisken är otroligt nära mig och vill ge den lite område att rusa av sig så jag backar några meter. Rasmus skriker "Det är en regnbåge!"
Jag blir riktigt förvånad men tänker att det är helt rimligt med tanke på rymlingarna från Danmark. När fisken är 1 meter ifrån ser vi båda att ser är en havsöring!
Efter en varsam landning så inser vi att det är en besa, alltså en utlekt havsöring. Dock på god väg att återhämta sig. Efter en snabb vägning & några bilder så släpps den snabbt i igen. Fisken högg på en Gruff i färgen svart/röd som ni ser på bilden.
Efter någon mer halvtimma så gav vi upp och begav oss hemåt igen. Riktigt trevlig fiskedag, hit kommer vi fler gånger!

P.S. På vägen hem träffade vi en hel släkt med änder som skulle passera över ett övergångsställe D.S

Nästa vecka blir det säkerligen mer havsöringsfiske då jag är ledig torsdag-fredag så då hoppas vi på fler havsöringar!


2 kommentarer:

  1. Trevlig liten rapport:) Skulle varit en riktigt blank en istället, men fisk är alltid kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Ja men precis. Blir fler turer den här veckan, då får vi hoppas på att en blänkare behagar att kliva på ;)

      Radera