.

.

söndag 16 februari 2014

Havsöringsfiske / Gäddfiske

Har varit dött på fiskefronten ett tag nu. Isen har legat som ett täcke och gjort det i princip omöjligt att fiska från kusten... Det har blivit någon tur varje helg trots isen och oftast har vi lyckats hitta nån liten yta som är isfri, dock även fiskfri... Men inte nu längre! Nu är våren på väg in och stora delar av Karlskrona skärgård är isfri.

15/2-2014

Dagen till ära var dedikerad åt havsöringfiske. Efter en stadig frukost vid 9 tiden så åkte jag och hämtade Rasmus för att sedan fortsätta färden till Lindön i Ronneby. Väl på plats insåg vi att det inte skulle bli något fiske på den östra sidan... Snarare någon form av snorkelfiske då vågorna uppgick till våran egna längd ++.
Det blev istället den västra sidan som inbjöd till mycket bättre förhållanden. Vi riggade upp flugspöna och vadade ut en bit. Vattnet var riktigt grumligt och bottnen full med tångruskor. Efter att ha belönat mig själv med 6-7 linknutar så lämnade jag av flugspöet i bilen och riggade istället upp spinnspöet med ett gruffdrag i färgen svart/röd.
Efter några timmars nötande så insåg vi att här var bra dött idag... Vi återkommer!

Lite bilder från dagen:


Dagen fortsatte, vi åkte tillbaka till Karlskrona och lämnade vadarna hemma, bytte spön, och begav oss ut till Fäjö. Där tänkte vi bedriva nån form av jiggfiske, vilket tydligen var dagens melodi! Efter någon halvtimma så landade Rasmus första gädda på dryga kilot. 
Därefter en till på kanske 2 kg. Efter en stund så fångade även jag en liten kille på 1 kg kanske. 
Vi filmade lite och tog även några bilder:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar