.

.

måndag 24 februari 2014

Summering av helgens gäddfiske

22-23/2-2014

Det blir allt varmare i luften och likaså i vattnet, vissa påstår att vintern fortfarande inte har släppt taget om Sverige men jag skulle vilja påstå motsatsen, i alla fall här i Södra Sverige. Våren är på ingång och gäddorna förbereder för lek. Fisket är riktigt bra nu.

I helgen hade jag förmodligen mitt livs bästa gäddfiske någonsin, helt urartat...

LÖRDAG:
Tanken var att vi idag skulle jaga silver (havsöring) på Hasslö och försöka hitta några schyssta ställen där. 
När vi precis lämnat Karlskrona så ringer Jens och frågar ifall vi vill följa med honom ut på sjön med båten och jaga lite gäddor. Vi tvärvänder, åker hem och riggar om, och beger oss ut till Jens båtplats. 
Väl ute på sjön så så letade vi upp några shyssta vikar och började att nöta med Jenzza Dragsö i färgen Gädda. Vi insåg rätt snart att det kommer bli en riktigt trög dag.... Efter besök i många olika vikar så slutade dagen med totalt 10 fiskar upp. Lite bilder från dagen:
SÖNDAG:
Solen sken, termometern visade på 4-5 grader och svag sydlig vind. idag skulle bli en riktigt bra dag...
Liksom igår skulle vi idag återigen ut med Jens för att hitta nån lämplig gäddvik. Han hade några smultronställen väster om Karlskrona som vi satte kurs mot. Väl på plats så insåg vi att här var mängder med gäddor! Så fort båten gled in i viken så skapades stora rökmoln under vattnet där gäddorna stod. Vi tog några kast som resulterade i 1-2 gäddor. Sen lämnade vi viken och åkte till en intilliggande. Där bröt kaoset loss... Vi riggade våra spön med Tiny Buster och Baby Buster i naturtrogna färger och då började det att trilla in gäddor... en efter en. Det nappade som aldrig förr. Jag har aldrig vart med om nåt liknande. Napp på varje/vartannat kast i bästa fall. Vi åkte ut på lite djupare vatten (ca 1,5-2 m) och där högg det inte lika ofta men storleken på fisken var större.
Efter att ha fångat 80 gäddor så gav vi oss för dagen. Största gäddan var på 7 kg och 90 cm som fångades av undertecknad. Vi åkte hemåt med ett stort leende på läpparna, hit kommer vi fler gånger.
2 filmer från dagen: 

Lite bilder från dagen:
Störst fisk idag, 7 kg, 90 cm

Störst fisk idag, 7 kg, 90 cm
Mer fiske på fredag o nästa helg, då blir det premiär i nättrabyån/bräkneån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar