.

.

fredag 23 augusti 2013


Fiske hela veckan!


Den här veckan har jag i princip fiskat varje dag, i jakt på havsöringen här i Blekinge  Det verkar fortfarande vara något för varmt i vattnet för att silvertorpederna ska komma fram men det gäller att inte ge sig!
Var i Karlshamn förra helgen och fiskade på ett antal olika bra platser med Krister. Vädret var inte på topp, strålande solsken, knappt nån vind och på tok för varmt i vattnet så vi fick ingenting, men vi bestämde oss för att sticka ut med hans båt och försöka få lite torsk istället!

Ställena vi var på:

Vägga: 


Området är väldigt bra om vindarna blåser rätt. Havsbotten är ojämn med rejäla djupskillnader. Krister hade fått en havsöring här några dagar innan vi var här. Så fisk finns det! Det gäller bara att tajma in med vindarna + havstemperaturen.

Andra stället vi var på är strax österut om Vägga, hela kustremsan där levererar bra öringfiske:

Här tog Krister en rätt fin gädda på ca 3 kg.
Efter gäddan bestämde vi oss för att testa ytterligare ett ställe innan vi skulle dra till Kristers båtplats.


Det här området kan vara riktigt bra, dvs med rätt vindar osv. Precis utanför här så är det en djupgrav, och det finns en hel del små öar och ojämnheter i havsbottnen i området vilket tvingar havsöringen att gå in här kan man säga. Absolut värt att testa!

Efter lite om och men, och ett besök på Sportfiskeshoppen i Karlshamn och ICA så stack vi iväg till Kristers båt och gav oss ut på sjön. Det blåste knappt nåt men det gick en hel del större vågor, rätt så mysigt faktiskt.Vi fick ett tiotal torskar, alla var rätt så små så vi behöll inga tyvärr... Huggen kom rätt så glest, och det var mycket dötid... men så plötsligt nappar det, spöet går upp och ner ordentligt, det här måste vara en öring! Precis när fisken är på väg upp till ytan så skymtar jag något silvrigt i vattnet, högst troligt en havsöring! Strax därefter så tappades den... Blev smått besviken..
Strax efteråt så fick Krister napp på nån större fisk, kan ha varit en lax eftersom han kämpade rätt ordentligt, även denna släppte...

Så efter ett tiotal torskar, en möjlig lax & havsöring så bestämde vi oss för att bryta för dagen.
Dragen vi använde var dessa: 


Överst har vi Sillver (22g), handgjorda havsöringsdrag, har en riktigt fin gång i vattnet och svävar stabilt vid vevstopp.
Sedan har vi Hansen Stripper (22g), den gröna varianten har levererat ordentligt med havsöring för Krister så lite mer tyngd lades på denna.
Sedan har vi Bornholmerpilen, Spöket och Gladsax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar