.

.

lördag 24 augusti 2013

Heta fiskeplatser 1

Jag vet hur irriterande det kan vara när man precis är nyinflyttad på en ort och vill sticka ut och testa de nya fiskevattnen, men ingen vill avslöja sina hot spots, för att det är "deras fiskeplatser". Tycker bara det är så otroligt löjligt.
Därför tänkte jag skriva lite om olika bra fiskeplatser kring Karlskrona med omnejd. I regel så finns det i princip bra platser överallt, eftersom våran skärgård är såpass grund. Gäddorna älskar det. Abborrarna gillar lite djupare branter och djupskillnader, även det finns det gott om så var inte oroliga. När det kommer till havsöring så är det lite trixigare, med tanke på alla öar i skärgården så ställer det till lite trubbel. Man får helt enkelt ta sig ut till öarna längst ut, så som Hasslö, Aspö och Kungsholmen. Södra sidan av Hasslö är bra, samt samma sak på Aspö.

Om vi ska ta lite konkreta platser då.
1. I Vämöparken precis utanför Trossö finns det en betongpir med en brygga tätt intill, där finns det extremt mycket gädda på våren. Jag och min polare fick upp 8 gäddor på en eftermiddag där. Om man utgår från bryggan så går det bra att kasta direkt till vänster, längs betongpiren, samt rakt fram och snett åt höger. Där har vi haft otroligt bra fiske. Endast gädda dock. 

2. Marieberg. Det finns en liten kanal (Sunna kanal) som rinner strax innan påfarten till motorvägen (E22). Om man ställer sig vid kanalens mynning, precis bredvid en bro så kan man få fina exemplar av abborre där. Även gäddor i storleken 2-3 kilo går att få. Men främst så är detta ett bra abborre-ställe. 
Om man följer kanalen en bit så övergår den till en bredare å, där finns det en längre bro, vid båda ändarna av bron finns det fina fiskemöjligheter efter stor abborre, braxen och även gädda. Vi har inte haft så stor lycka där eftersom vi fastnat med rätt många drag där. 
Det man bör tänka på är att det är rätt så grunt på sina partier, samt att det finna pålar som sticker upp ur bottnen, så fastna inte i dessa...

3. Norra Långö. När man kommer fram till udden längst ut på Långö så kan man fiska på både högra och vänstra sidan, på högra sidan är det väldigt grunt och perfekt för gädda, använd gärna utgående drag. På vänstra sidan är det mycket djupare, perfekt för abborre, här går det att köra med spinnare, jigg och mete. Vi brukar alltid köra med minst 1 metspö när vi fiskar här, brukar ge bra utdelning. 

Återkommer med fler platser efter lördagsölen. 

Skitfiske!

2 kommentarer:

  1. Schyst blogg! Men var är del 2? :)

    SvaraRadera
  2. Det kommer! Varit lite passivt nu under sommaren tyvärr...

    SvaraRadera